Open Mic в The Comedy Club София

Open Mic е шоу, което бива организирано от The Comedy Club София. Целта е да бъдат открити новите таланти в българската stand-up комедия. Събитието дава поле за изява и развитие на начинаещите комедианти, които целят усъвършенстване в професионални такива. Всеки любител има право да участва. Условията за участие задължават шегите да не бъдат заимствани с шегите на други комедианти, вицове или миймчета (мемета). Времетраенето на едно представление следва да бъде от 5 до 7 минути. Входът е свободен, а приятелската подкрепа – препоръчителна.

От създаването на The Comedy Club София през 2015-та година насам, пътят от Open Mic до резиденти на The Comedy Club София e бил изминат от най-добрите комедианти в България. В това число Николаос Цитиридис, Ники Банков, Петя Кюпова, Сашо Деянски и други.

Резидентите на Comedy Club София след участие в зала 1 на НДК.

Как да се запиша?

Най-лесният начин за записване е да ни пишеш в страницата на Comedy Club София в Instagram и Facebook. Можеш да се свържеш с нас и чрез позвъняване на номер 0897 234 077.

Кога има Open Mic?

Поради ситуация с коронавирус, Open Mic събитията претърпяха промени в своето организиране. Към момента се състоят веднъж на 2 седмици (обикновено в сряда). Следете страницата на The Comedy Club за повече информация кога и къде може да участвате.

Comedy Club Open Mic в София.

Как да участвам,ако живея извън София?

Единственият начин за участие на Open Mic, към момента, е да пътуваш за столицата. Ако покажеш на какво си способен и докажеш своите комедийни умения пред Иван Кирков, то разноските ти по следващи пътувания до София, във връзка с бъдещите ти участия, ще бъдат поети от Comedy Club София.

Как да стана професионален комедиант?

Open Mic представлява процес, през който всеки любител-комедиант, с желание за развие като бъдещ професионалист, трябва да премине. Най-хубавото е, че дори не е нужно да печелиш всяко издание. Достатъчно е оригиналността и стилът на шегите ти да грабнат вниманието на Иван Кирков. Ако това стане, той ще те покани да останеш след шоуто, за да поговори с теб и да обсъди това, върху което трябва да поработиш за следващото шоу. След като се докажеш като завършен начинаещ комедиант, по преценка на Иван, той ще те пренасочи в ускорената си програма за подготовка на комедианти. Ако там си работиш упорито над шегите си, бъдеш креативен, докажеш своя талант и се впишеш в екипа, то е само въпрос на време заемеш мястото си на сцената на Comedy Club. Професионалните комедианти, които имат договор с Comedy Club участват в шоата в Зала 1 на НДК, големите представления, наградите на клуба, подкастите и много други мероприятия.

Какви са наградите на Open Mic в Comedy Club?

Наградите на Open Mic събитията в Comedy Club са най-различни и разнообразни. Те варират от материални, награди до парични премии. Бутилка алкохол, тениски, мърч на клуба са само част от богатия набор възнаграждения. Победата в парични премии се равнява на 100 лв.. Веднъж в годината бива организирана поредица от представления, като крайният победител получава сумата от 1000 лв. за награда.

Николаос Цитиридис печели Open Mic през 2016 г.

Но големият приз всъщност не е бутилки с алкохол или пари. За тези, които истински обичат комедията, най-голямата награда, която може да бъде спечелена от шоуто на Open Mic е възможността за изграждане на кариера като професионален комедиант. Пътят е дълъг и осеян с трудности, но всеки който е успял да го измине споделя, че не би го заменил за нищо друго.

Петя Кюпова с победа на Open Mic

Какво е да бъдеш резидент на Comedy Club и кои са те?

Да си резидент на The Comedy Club София е най-важната титла за комедиантите в България. Тази чест се присъжда на тези, които са доказали своя талант, имат заслуги в полза на stand-up комедията и са се отличили на сцената на Comedy Club София със своя професионализъм. Към 2021-ра, резиденти на Comedy Club София са: Иван Кирков, Николаос Цитиридис, Ники Банков, Васил Ножаров, Петя Кюпова, Филип, Ицо Радоев, Александър Деянски и Никола Тодороски.

Колко лесно се става професионален комедиант в Comedy Club?

За да бъдеш професионален stand-up комедиант в Comedy Club трябва бъдеш наясно, че това е една от най-трудните, но и най-сладки професии. За да постигне заветната цел, бъдещият комедиант трябва да доказва постоянно своя талант, лоялност и да подхожда с професионализъм към stand-up комедията. Успееш ли да станеш част Comedy Club, можем да се обзаложим, че всичкият труд, който си положил, ще си е струвал.

Stand-up Comedy наградите на The Comedy Club

Stand-up Comedy наградите биват организирани от The Comedy Club София. Целта е да бъдат излъчени победителите в комедийните награди в три различни категории. Безспорно най-престижната титла е тази за комедиант на годината. През годините тя е печелена от Иван Кирков, Николаос Цитиридис, Ники Банков и други. Наградата се присъжда за принос в развитието на stand-up комедията през изминалата година. Още за stand-up comedy наградите можете да научите тук.

Иван Кирков с победителите за „Комедиант на годината“ през 2019 г. – Николаос Цитиридис и Петя Кюпова