Stand up Comedy награди от Комеди Клуб

Stand up Comedy награди се организират от 2014-та година. Те са създадени от Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивала на Комедията, които са и жури на събитието. Фестивалът е едно от най-големите комедийни събития в България, като хиляди зрители получават страхотна възможност да наблюдават едни от най-добрите комедианти. В това число имена като Луи Си Кей, Еди Изард, Джими Кар, Иван Кирков и още много други.

На снимката: Луи Си Кей и Иван Кирков

Безспорно най-важната сред Stand up Comedy награди е тази за Комедиант на годината. Тя е била печелена от едни от най-добрите български комедианти като Иван Кирков, Ники Банков, Филип от Комеди Клуб и други.

През 2019-та година до този приз стигат не един, а двама комедианти. Това са Николаос Цитиридис и Петя Кюпова, които с равенство гласовете на журито си поделят трофея. Това прави Петя първата жена-комедиантм която да спечели нагарадата за Комедиант на годината. Същата година Николаос получава възможност да води вечерното шоу по bTV – „Шоуто на Николаос Цитиридис“. Към днешна дата той продължава с работата като водещ на предаването.

Николаос и Петя с трофея за Комедиант на годината

Stand up Comedy наградите ще излъчат своите номинации през лятото на 2021-ва година. Церемонията по награждаване ще се състои на Фестивала на Комедията при спазване на всички противоепидемични мерки.

Гледайте шоуто на Комеди Клуб по случай 1-ви април и изберете своя фаворит за спечелването на приза за Комедиант на годината:

Можете да видите още от представленията и подкастите в YouTube канала на Комеди Клуб.

One Comment on “Stand up Comedy награди от Комеди Клуб”

Comments are closed.