Топ 15 Бизнес Подкасти

1. HBR IdeaCast

Всеки човек би трябвало да чете Harvard Business Review, но е трудно да намериш време. IdeaCast е следващото най-добро нещо от редактора на HBR Сара Грийн, която интервюира титани от индустрията, като собственика на Google – Ерик Шмид. Това е един от най-образователните и информативни подкасти.

Препоръчваме епизодите:
#667: Use Your Money to Buyer Happier Time и
#661: How One CEO Creates Joy at Work

2. Mixergy

Mixergy подкастът показва опитни ментори в широкообхватни интервюта, както и лазерно насочени курсове, където лидерите преподават решения на често срещани проблеми, които пораждат основателите на бизнеса. Повече от 1000 експерти вече са допринесли за собствените си стартиращи истории.

Препоръчваме епизодите:
#1453 The future of chat (and interacting with your customers) и
#1524 When does a startup founder need a COO?

3. Inside LaunchStreet

В LaunchStreet има „голяма картина“, фокусираща се върху Факторът, който влияе върху всичко: Иновациите. Той помага на бизнес професионалистите и предприятията на всички нива да разширят своето мислене и да намерят начини за обособяване в маркетинга, продажбите, операциите и живота.

Препоръчваме епизодите:
Getting Rid Of Head Trash And Making Space For Creativity With Matthew Ferry и
How Diversity In People and Thinking Leads To Innovation, With Kelly McDonald

4. Outside In

Outside In with Charles Trevail е специализиран бизнес подкаст, изцяло насочен към разкриване на тайните на най-ориентираните към клиентите марки в света. Бизнес лидерите, медийните фигури и учени се събират, за да обсъдят стратегии за насърчаване на истинските „клиентът е на първо място“ култури.

Препоръчваме епизодите:
Rita Gunther McGrath: What’s Next и
Jeff Beer, Fast Company: The Best a Brand Can Be?

5. Tony Robbins Podcast

Тони Робинс е глас №1 в пространството за личностно развитие и изключителен пример за човек, който е създал марка от световна класа от самото начало. Неговите вдъхновяващи, мотивационни послания могат да бъдат приложени за проявяване на личния и професионален живот, който искате.

Препоръчваме епизодите:
Why We Do What We Do | Tony explains the 6 Human Needs – an update of his famous 2006 TED talk и
Best work-related stress – forever | Tony shows business owners how to transform their most stressful thoughts into fuel for success

6. StartUp Podcast

StartUp Podcast е може би №1 подкаст в света, който засяга изключително това, какво е да създадеш и развиеш start-up компания. С комбинация от лични и професионални действия, подкастът може да ви вдъхнови, като ви дава идеи и насоки, които можете да използвате във вашият бизнес веднага!

7. The Tim Ferriss Show

Тим Ферис получи признание с новаторските си книги като „4-часовата работна седмица“. Оттогава той се превърна в един от водещите световни бизнес автори и топ застъпник на интелигентната работа и подхождането към проблемите творчески!

8. Business Wars

Business Wars стартира едва наскоро, но вече се превърна в един от най-популярните бизнес подкасти в екосистемата на Apple. Всяка серия от епизоди служи като казус, показващ променящия се конфликт между два бизнеса. Първият: Blockbuster и Netflix.

9. RISE AND GRIND with Daymond John

Благодарение на ролята си в „Shark Tank“ на ABC, Деймън Джон се превърна в един от най-известните бизнес успехи в Америка. Директно от едноименната му книга, подкастът на Джон RISE AND GRIND предлага интервюта за продуктивност, производителност и сила.

10. The Content Champion Podcast

The Content Champion е подкаст за т.н „промяна на парадигмата“, който се потопя дълбоко в изкуството и науката за маркетинга на съдържанието. Всеки епизод обхваща техники стъпка по стъпка, за да можете да въвеждате нови идеи във вашия екип всеки път, когато слушате.

11. Lead to Win with Michael Hyatt

Лозунгът на този подкаст го обобщава перфектно: „Седмични уроци по лидерство за траен успех“. Авторът на най-продаваните книги на New York Times, Майкъл Хаят, споделя прозрения и инструменти за всичко – от производителността и личностното развитие до самоуправление и лидерство в екипа.

12. Sophisticated Marketer’s Podcast

Големият мозък на LinkedIn зад глобалното съдържание, Джейсън Милър, е водещият човек зад този удачно наречен подкаст. Два пъти месечно той интервюира извекгти маркетингови специалисти, за да надникне в бъдещето на маркетинга – както онлайн, така и офлайн.

13. The Marketing Companion

The Marketing Companion заслужава място в този списък, не заради нещо друго, а заради смелото си твърдение, че е „най-забавният маркетинг подкаст в света.“ Той съчетава известни гости и комедия, заедно с топ маркетингови съвети, които привлякоха хиляди абонати.

14. Copyblogger FM

Copyblogger отдавна е едно от водещите имена в областта, когато става въпрос за завладяващо писано уеб съдържание.
Copyblogger е достъпен подкаст, където чрез кратко предаване експертите анализират големите новини за седмицата в области като маркетинг на съдържание, маркетинг по имейл и оптимизация на реализациите.

15. Entrepreneurs on Fire

Винаги има нещо ново в „Entrepreneurs on Fire“ – защото водещият, ветеран, Джон Лий Дюма изпълва всеки епизод с ценност всеки ден. Един от най-популярните бизнес подкасти в света, той обхваща широк спектър от теми от гледна точка на предприемача.

Ако се сещате за подкасти, които не сме споменали, ще се радваме да ни ги напишете в коментарите! 🙂

За още новини около българските и световните подкасти, следете страницата, а за най-новото в комедията в България: comedy.bg.